Κρουστά στον κύκλο 3: Μουσικό κυνηγητό

Προηγείται η προετοιμασία των παιδιών με τα “Κρουστά στον κύκλο”.

Παιχνίδι – Bonus: Μουσικό κυνηγητό!

Αφού τα παιδιά έχουν μάθει την αλλαγή στον κύκλο με τρία οργανάκια, ήρθε η ώρα για ξεφάντωμα:
Χρειαζομαστε 3-4 όργανα, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας.
Θα τα εισάγουμε ένα-ένα, όπως κάναμε με τα τρία οργανάκια προηγουμένως. Αυτή τη φορά όμως παίζουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε γιατί το όργανο που ακολουθεί μας κυνηγά!
Αν κάποιος κάνει ζαβολιά θα φωνάξετε σύνθημα για να μείνουν ακίνητοι. Ο κανόνας του παιχνιδιού είναι αυστηρός: ο καθένας παίζει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την λέξη και δίνει στον διπλανό του.
Ποιο όργανάκι θα προλάβει να “τσακώσει’ το μπροστινό του;

Παράδειγμα:

Πάντα με βάση την ίδια λέξη (π.χ. πορτοκάλι) ξεκινά το 1ο όργανο – π.χ. τυμπανάκι- στον κύκλο.

Μετά από 3-4 παιδιά (πιο σύντομα αυτήν τη φορά, για να έχει πλάκα το παιχνίδι) εισάγετε το 2ο – π.χ. ξυλάκια- το οποίο δεν ακολουθεί απλώς, αλλά πρέπει να προλάβει το 1ο (το οποίο πρέπει να βιαστεί!).

Στη συνέχεια μπαίνει και το 3ο – π.χ. ξύστρα – κυνηγώντας το 2ο, το οποίο κυνηγά το 1ο που κι αυτό με την σειρά του βρίσκεται να κυνηγά το 3ο στον κύκλο. Η ταχύτητα ανεβαίνει, ποιος θα προλάβει ποιον;

Αφήνετε τα παιδιά να διασκεδάσουν, αλλά αν παρεκτραπούν επικίνδυνα φωνάζετε το σύνθημα, μένουν αγάλματα όπως είναι και με το επόμενο σύνθημα συνεχίζετε κανονικά. Ενώ τα όργανα τρέχουν, εσείς παρατηρίτε για να δείτε σε ποιο παιδί θα συναντηθούν δύο όργανα ταυτοχρόνως, και να σημάνετε τη λήξη του παιχνιδιού.

Close Menu