Η Ντόλα και η παρέα της 9: Επανάληψη ρυθμικών και μελωδικών σχημάτων

Ολοκληρώνουμε τη διδασκαλία του Α’ μέρους του βιβλίου “Μέσα απ’το τραγούδι” ανακεφαλαιώνοντας ρυθμικά και μελωδικά σχήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Η σειρά “Η Ντόλα και η παρέα της”

Το μουσικό αλφάβητο είναι πολύ χρήσιμο για να καταγράφουμε αλλά και να κατανοούμε καλύτερα το μουσικό κείμενο.
Όπως μέσα από τα γράμματα της γλώσσας και τα βιβλία έρχεται η γνώση αλλά και η ψυχαγωγία, έτσι και οι νότες έχουν πολλά να μας αποκαλύψουν για τον κόσμο της μουσικής.

Η σειρά των βίντεο “Η Ντόλα και η παρέα της στο πεντάγραμμο” ακολουθεί, μαζί με τη φωνή της Γιώτας Τηγανούρια, τα βήματα των βιβλίων Μέσα απ’το τραγούδι, στις σελίδες του οποίου χέρι-χέρι βαδίζουν τα τραγούδια με τους μουσικούς φθόγγους.

Στόχος της σειράς είναι όχι μόνο να παρακολουθήσουν οι μαθητές, αλλά να προτείνει σε όποιον διδάσκει έναν τρόπο χρήσης του βιβλίου.


Βίντεο 9: “Επανάληψη ρυθμικών και μελωδικών σχημάτων”

Το Α’ μέρος του βιβλίου “Μέσα απ’το τραγούδι” έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν βασικούς φθόγγους και σχήματα της γραφής στο πεντάγραμμο. Τα απλά παιδικά τραγούδια είναι ο μεγαλύτερος βοηθός: τα παιδιά τα αγαπούν, τα τραγουδάν συνεχώς, και μπορούν να τα καταγράψουν εύκολα χρησιμοποιώντας τα βασικά σύμβολα.

Η επανάληψη γίνεται όχι μόνο για να καθιερωθεί η γνώση, αλλά και για να επιβεβαιώσουμε όλοι πως οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια.

Επιπλέον το dictée παίρνει τη μορφή παιχνιδιού – ούτως ή άλλως έχουμε ήδη δουλέψει έτσι – και εξασκούμε με ευχάριστο τρόπο παρατηρητικότητα, μνήμη, διάκριση. 

Leave a Reply

Close Menu