Η Ντόλα και η παρέα της 2: Γραμμές και διαστήματα

Τέταρτα και όγδοα παίρνουν θέση στις γραμμές και στα διαστήματα, αποκτούν φωνή και γίνοντα τραγούδια – ή μήπως τα τραγούδια τελικά βρίσκουν τη θέση τους στο πεντάγραμμο; Η Ντόλα καλεί μικρούς και μεγάλους μουσικόφιλους για να μας τα εξηγήσει όλα!

Η σειρά “Η Ντόλα και η παρέα της”

Το μουσικό αλφάβητο είναι πολύ χρήσιμο για να καταγράφουμε αλλά και να κατανοούμε καλύτερα το μουσικό κείμενο.
Όπως τα γράμματα και οι λέξεις φτιάχνουν βιβλία που μας χαρίζουν γνώση και ψυχαγωγία, έτσι και οι νότες έχουν πολλά να μας αποκαλύψουν για τον κόσμο της μουσικής.

Η σειρά των βίντεο “Η Ντόλα και η παρέα της στο πεντάγραμμο” ακολουθεί, μαζί με τη φωνή της Γιώτας Τηγανούρια, τα βήματα των βιβλίων Μέσα απ’το τραγούδι, στις σελίδες του οποίου χέρι-χέρι βαδίζουν τα τραγούδια με τους μουσικούς φθόγγους.

Στόχος της σειράς είναι όχι μόνο να παρακολουθήσουν οι μαθητές, αλλά να προτείνει σε όποιον διδάσκει έναν τρόπο χρήσης του βιβλίου.


Βίντεο 2 – “Γραμμές και διαστήματα”

Η κατανόηση της δομής του πενταγράμμου είναι σημαντική, δεδομένου ότι αποτελεί τον χώρο πάνω στον οποίο σημειώνουμε τα σύμβολα του μουσικού αλφάβητου: νότες, παύσεις, κλειδιά, μέτρα, κλπ. Tα παιδιά, μέσω ερωτήσεων σε μορφή παιχνιδιού, αντιλαμβάνονται επίσης τη σχέση του πενταγράμμου με το τονικό ύψος.

Leave a Reply

Close Menu