Η σειρά βιβλίων «Μέσα απ’ το τραγούδι» των εκδόσεων Νεφέλη προέκυψε από την ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά, αλλά και τους αρχάριους ενήλικες, να κατανοήσουν την μουσική γραφή και ανάγνωση συνδέοντάς την με το πιο βασικό μουσικό μέσο: την φωνή.

Αυτό που χαρακτηρίζει τα βιβλία είναι η αμεσότητα με την οποία εισάγεται κάθε νέο μουσικό στοιχείο, ενώ τραγουδάμε αγαπημένες μελωδίες! Ξεκινάμε με τραγούδια που είναι φτιαγμένα από δύο νότες (Σολ – Μι) και σιγά-σιγά προσθέτουμε και άλλες.

Η συλλογή ξεκινά με απλά παιδικά τραγούδια που αργότερα εμπλουτίζονται με ένα ευρύτερο ρεπερτόριο τραγουδιών και μελωδιών από την λαϊκή ή κλασσική παράδοση.

Οι μικροί φίλοι μαθαίνουν εύκολα, οι μεγάλοι θα ανακαλύψουν πως ποτέ δεν είναι αργά για να μάθει κάποιος τραγουδώντας!

Ξεκινώντας με δυο νότες και τις πιο απλές ρυθμικές αξίες, το α’ μέρος (περιεχόμενα) παρουσιάζει βασικά ρυθμικά σχήματα και φτάνει στην οκτάβα. Στο β’ μέρος (περιεχόμενα) οι νότες απλώνονται σε δύο πεντάγραμμα, με τη βοήθεια του κλειδιού Φα, των μέτρων και του μείζονα και ελάσσονα τρόπου.

Θεωρητικό υλικό Α’ και Β’ μέρους:

  • Η έννοια του παλμού, οι βασικές ρυθμικές αξίες, παύσεις και μέτρα
  • Η σχέση μουσικής γραφής – τονικού ύψους
  • Η έννοια του διαστήματος και η διάκρισή τους
  • Το solfège και το dictée
  • Τα δύο βασικά κλειδιά, του Σολ και του Φα
  • Οι σκάλες μείζονα και ελάσσονα και οι αλλοιώσεις
  • Η συνήχηση και η εισαγωγή στην πολυφωνία

Περιεχόμενα Α’ μέρους

Περιεχόμενα Β’ μέρους

Οι Γιώτα Τηγανούρια και Φανή Μώραλη μοιράζονται την πολύχρονη εμπειρία τους στη διδασκαλία, στοχεύοντας, όπως και κάθε δάσκαλος, να δώσουν στα παιδιά, και όχι μόνο, την χαρά και την σιγουριά που χρειάζονται για να τραγουδήσουν, να παίξουν ένα μουσικό όργανο, ή να γίνουν ενεργητικοί ακροατές

Online παραγγελία του βιβλίου

Κάντε την παραγγελία σας online στον ιστότοπο των Εκδόσεων Νεφέλη:

Α’ μέρος – παραγγελία online

Μέσα απ'το τραγούδι

Β’ μέρος – παραγγελία online

Close Menu