Χριστουγεννιάτικα τραγούδια – Huachi torito (Μικρό ταυράκι)

Από τη Νότιο Αμερική για την χριστουγεννιάτικη φάτνη. Ένα τραγούδι που τα μικρότερα παιδιά θέλουν να τραγουδούν όλο το χρόνο!

 

Λίγα λόγια για το τραγούδι

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη, και ο κάθε λαός βάζει τα δικά του χρώματα στα έθιμα και στα τραγούδια. Εδώ ένα παιδικό τραγούδι για την φάτνη όπου ένα μικρό ταυράκι συντροφεύει ταπεινά το νεογέννητο μωρό, προσφέροντάς του ζεστασιά.

Η  δομή της μελωδίας είναι πολύ απλή, εύκολη και αγαπητή ιδιαίτερα στα μικρότερα παιδιά. Όσα πιτσιρίκια το μαθαίνουν, τραγουδούν το ρεφρέν μέχρι το καλοκαίρι!

Προσαρμόσαμε – πάνω σε ιδέες των παιδιών – ελληνικούς στίχους μόνο στο β’ μέρος του τραγουδιού, αφήνοντας το α’ μέρος στα ισπανικά. Αν και σε μια γλώσσα με την οποία τα παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα, οι στίχοι είναι εύκολοι και χαριτωμένοι. Παράλληλα μας θυμίζουν την προέλευση του τραγουδιού ενώ γίνονται αφορμή για λίγη κουβεντούλα για χώρες μακρινές.

Στο τέλος της σελίδας θα βρείτε σύνδεσμο που παραπέμπει σε παρτιτούρα με τους ισπανικούς στίχους. Μιλούν συμβολικά για την γέννηση του Θείου Βρέφους, τόσο όμορφα και ποιητικά (“Από το δέντρο γεννιέται το κλαδί, από το κλαδί το λουλούδι, από το λουλούδι η Μαρία και από την Μαρία ο Χριστός), που είναι μια καλή αφορμή να τολμήσετε να τραγουδήσετε σε αυτήν την γλώσσα ακόμα και αν δεν είστε ισπανόφωνοι!


Huachi torito (Μικρό ταυράκι) – Στίχοι στα ελληνικά

(από Φανή Μώραλη και μικρούς μαθητές)

Huachi to- torito
torito del coralito

Μες την φάτνη ένα μωρό
Ο Χριστούλης είν’ εδώ
Γύρω του λίγα ζωάκια
Κι ένα άστρο φωτεινό

Huachi to- torito
torito del coralito

Νεογέννητο ταυράκι
Τον κοιτάζει ταπεινά
Του προσφέρει με αγάπη
Ζεστασιά και συντροφιά

Huachi to- torito
torito del coralito

Παρτιτούρα με ελληνικούς στίχους

Κατεβάστε εδώ την παρτιτούρα σε αρχείο PDF


Βίντεο – καραόκε

 

 


Στίχοι και παρτιτούρα στα ισπανικά – Αρχείο ήχου

Παρτιτούρα και στίχοι στα ισπανικά, karaoke και αρχείο ήχου (Singing-Bell)

Leave a Reply

Close Menu